Valutatrading – oppsummert

Selv om vår lille valutaskole i bunn og grunn bare representerer en liten brøkdel om alt det som er verdt å vite om valutahandel, håper vi uansett at du har fått litt innsikt i dette temaet. Vi oppmuntrer også deg som er interessert i trading i valutamarkdet om å lære deg enda mer om kompleksiteten og utfordringene som gjør dette markedet så unikt.

I denne siste artikkelen skal vi ta en kjapp og forenklet gjennomgang av alt det vi har vært gjennom i denne artikkelserien.

Høy giring gir store muligheter!

Høy giring gir store muligheter!

Oppsummering

* Valutamarkedet er et marked hvor all handel foregår elektronisk ‘over disken’ og hvor tradingen utspinner seg over hele verden, 24 timer i døgnet i fem og en halv dag i uken. Det vanligste måten å trade på er på spotmarkedet.

* Valutaer er priset i valutapar/valutakryss, og prisingen kalles for valutakurs

* En valuta har vanligvis to priser – kjøpsprisen (bid) representerer prisen markedet vil kjøpe noteringsvaluten for i forhold til basisvalutaen, mens salgsprisen (ask) representerer prisen markedet vil selge en enhet av basisvalutaen for i forhold til noteringsvalutaen. Kjøpsprisen er bestandig lavere enn salgsprisen.

* Valutainvestorer har muligheten til å kjøre høye giringer på sine trader, og dette sørger for at man kan ha store posisjoner i markedet med kun små investeringer.

* Regjeringer, sentralbanker, banker og andre finansielle institusjoner, hedgere og spekulanter er hovedaktørene i valutamarkedet.

* Faktorer som påvirker et lands valutakurs og valutamarkedet generelt er rentenivåer, inflasjon, arbeidsmarkedstall samt andre kvalitative og kvantitative elementer.

* Valutatradere bruker fundamental analyse for å vurdere valutaene på samme måte som man vurderer et selskap. Økonomiske kunngjøringer kan derfor brukes for å få en tanke om en valutas sanne verdi.

* Tradere bruker også teknisk analyse for å vurdere en valuta på samme måte som et hvilket som helst annet instrument. Tekniske verktøy som trender, diagrammer og indikatorer er derfor viktige i tradingstrategiene.

* Når man trader i valutamarkedet er det lave kostnader forbundet med dette. Nye forextradere bør ta en konservativ tilnærmering og bruke ordretyper som take-profit og stop-loss for å sikre pengene sine.