Som ventet ingen renteendring i USA

Som ventet kom det ingen endring i styringsrenten hos Federal Reserve i går, men stemningen på Wall Street fikk seg allikevel en knekk umiddelbart etter at beslutningen var blitt kjent.

Den dårlige stemningen som kom like etter at den amerikanske sentralbanken hadde besluttet å holde styringsrenten på dagens nivå være ut hele handelsdagen og til stengetid – dermed ble det røde tall på Wall Street.

Røde tall på Wall Street

Da børsen stengte i går kveld var det altså røde tall å lese på Wall Street og de sentrale indeksene der, og klokken 22.00 i går kveld, norsk tid, så det slik ut:

– Dow Jones er tilbake 1,38%
– S&P 500 er ned 1,09%
– Nasdaq er ned 2,18%

Den amerikanske sentralbanken forklarte at markedet følges nøye, men kom ikke med noen tydelige signaler om at rentene ville kuttes med det første. Mange av investorene i markedet mener imidlertid å gjenkjenne signaler som tilsier at man vil få en økning i renten i løpet av våren 2016.

Teknologitunge Nasdaq har vært tynget ned av Apple og giganten endte dagen i går med en tilbakegang på voldsomme 6,55%. Kursraset kommer som et resultat av presentasjonen av kvartalstallene på tirsdag, hvor det kom fram at salget av iPhone har stagnert samt at man opplever at økningen i omsetningen har flatet ut.

Grunnen til den store nedgangen for Apple er enkelt og greit at selskapet i løpet av de siste årene har banken inn sterke resultater fra kvartal til kvartal. Investorene ble også skuffet over selskapets anslag om en nedgang i salget i det inneværende kvartalet. Noe slikt har ikke inntruffet siden 2003 – altså på 13 år.

Gir dette traderne en mulighet til en langvarig shortposisjon?

kent

View more posts from this author