Shorting av olje

Hos Plus500 får du 200 kroner i bonus!

Hos Plus500 får du 200 kroner i bonus! Vilkår og betingelser gjelder.

Oljemarkedet er i stor endring nå om dagen og fra og med i fjor sommer har prisen på denne råvaren falt dramatisk, og i dag fortsetter prisen å falle.

Som vi skrev i denne artikkelen så spår investeringsbanken Goldman Sachs en enda mørkere utvikling i prisen på olje, og da er spørsmålet: får de rett i sine antakelser?

Shortingmulighet

Risikovillige investorer øyner derfor muligheten til å skaffe seg rask profitt ettersom de har muligheten til å shorte olje, og dette har naturligvis du også. Husk at prisene svinger endel så man skal være forsiktig med størrelsen på beløpet man investerer.

Man kan gjennomføre en slik handel med langsiktig perspektiv, og selv om det koster ekstra å holde posisjonene lenge, så vil man kunne ta dette inn på høy fortjeneste. Dette er som sagt risikofylt, men absolutt en mulighet. Man er selvsagt avhengig av at prisen fortsetter å falle for å kunne profitere på denne handelen.

Hva innebærer det å shorte olje?

Å shorte olje betyr kort og godt at man inngår en investering hvor man forsøker å få avkastning ved videre fall i prisen. Som sagt er dette risikabelt, men allikevel en stor mulighet hvis man treffer med timingen. Husk at giringen i handelen sørger for at en liten endring i prisen kan gi deg stor avkastning, så her er det ikke mye som skal til!

Når du shorter inngår du en salg-handel (sell eller short) og det betyr at du ‘låner’ andeler i olje og selger disse for en inngangspris. Målet er derfor å vente på en nedgang i prisen for deretter å kjøpe tilbake andelene til en lavere pris- og dermed kan du innkassere differansen som avkastning.

Finn en plattform og prøv selv!

Det gjelder å finne seg en plattform som er enkel å bruke og for nybegynnere kan vi trygt anbefale eToro. Der kan du trade olje og en rekke andre råvarer, men også aksjer, indekser og valuta. Plattformen er genial på den måten at du kan kopiere andre traderes handler og dermed nyte godt av den kunnskapen og ekspertisen som ligger der fra før – og det er nettopp derfor vi anbefaler denne plattformen. eToro har mange millioner brukere, så her er det bare å sette i gang med det samme!

This entry was posted in Nyheter.

kent

View more posts from this author