Roligere i Asia i dag

Børsuken i Asia og Europa startet svakt i går, og Shanghai-børsen gikk ned med over 5%. I dag var taktene litt bedre, og årsaken til det var sannsynligvis at børsene i USA, utenom Nasdaq, hadde en svak oppgang i går.

Noe komplett taktskifte ser vi nok sannsynligvis ikke ettersom Japan er unntaket. I går hadde den japanske børsen stengt på grunn av nasjonal helligdag, og fallet i Japan er etter all sannsynlighet et tilsvar på den svake asiatiske dagen på mandag. Den japanske valutaen har også styrket seg mot dollaren, og dette sørger tradisjonelt sett for nedgang i det japanske markedet ettersom landet har en stor og omfattende eksportindustri.

I morges å de asiatiske indeksene slik ut:

* Nikkei, Tokyo ned 2,62 prosent
* Shanghai opp 0,68 prosent
* Hang Seng, Hongkong opp 0,12 prosent
* STI, Singapore ned 0,17 prosent
* Kospi, Seoul opp 0,04 prosent
* ASX 200, Sydney ned 0,36 prosent

Det er altså betydelig roligere stemning på børsene i både Asia og USA, men allikevel er oljeprisen på tur nedover og for første gang på 12 år opplever man nå at et fat Nordsjøolje selges for under 31 dollar fatet. Starten på børsåret har vært preget av en sterk uro og det har vært betydelige fall i markedene og i prisene på råvarer. Siden nyttår har for eksempel Oslo Børs falt med drøye 9%, mens Shanghai-børsen har hatt en nedgang på enorme 14%!

Investeringssjefen for globale aksjer i Allianz, Lucky MacDonald, hadde en uttalelse til CNBC om hvorfor markedet er så usikkert nå om dagen, og hun hadde dette å si:

– Den ene faktoren er hva oljeprisen har gjort, og det er fortsatt ikke en avklart situasjon. Den andre er faktoren er at den kinesiske valutaen fristilles i økende grad. Det var heller ikke ventet. Så det er to veldig store og viktige ting som har skjedd, og det er de som er kilden til usikkerheten for øyeblikket.

For cfd traderne er det utvilsomt spennende tider vi går i møte, og da er egentlig spørsmålet dette: er du i stand til å posisjonere deg på en slik måte at du får avkastning på dine posisjoner? Det er en utfordrende øvelse, ja, men jo mer man øver jo flinkere blir man!

kent

View more posts from this author