Positivt fra USA!

Torsdagen var en dag hvor det var de store svingningene som stod i sentrum på Wall Street i USA. Det startet bra før pilene pekte nedover etter en time. Etter noen timer med handel hentet børsen seg inn igjen og endte i pluss da dagen var over.

Den positive utviklingen kommer utvilsomt på grunn av at oljeprisene steg utover dagen i går, men husk at et fat nordsjøolje ble omsatt for kun 29,96 dollar tidligere på dagen. Stigningen utover dagen sørget i alle fall for at flere selskaper gjorde markante hopp på børsen over dammen. I skrivende stund er oljeprisen på 30,39 dollar, og har altså falt litt igjen. Det vil derfor bli spennende å se hvordan Oslo Børs åpner i dag.

JPMorgen satte standarden

Det er ikke bare oljeprisene som får æren for oppgangen i går, for banken JPMorgen satte virkelig standarden da de la frem et resultat i går som kun kan betraktes som overraskende sterkt.

– De gode nyhetene fra JPMorgan satte tonen for dagen og minner investorene på at det ikke er slutten på verden.

Ordene tilhører Jack Albin fra BMO Private Bank, og dette var en uttalelse han kom med til CNBC i går.

Da børsen i USA stengte i går så tallene på hovedindeksen på Wall Street slik ut:

– Dow Jones opp 1,39%.
– Nasdaq opp 1,97%.
– S & P 500 opp 1,66%

Rødt i Asia

Selv om Wall Street avsluttet sterkt i går klarte ikke børsene i Asia å følge opp i natt. I starten så det imidlertid lyst ut, og særlig i japan hvor Nikkei var opp 2%, men etter hvert gikk det imidlertid andre veien.

Kl. 0630 morges var tallene slik:

– Nikkei, Tokyo ned 0,6%.
– Shanghai ned 2,34 prosent
– Hang Seng, Hongkong ned 1,17%.
– STI, Singapore ned 0,25%.
– Kospi, Seoul ned 1,36%.
– ASX 200, Sydney ned 0,52%.

I følge Bloomberg er Asia-indeksen MSCI Asia Pacific Index på det dypeste nivået siden november i 2012 – og det sier litt om stemningen på børsene.

kent

View more posts from this author