Panikksalg i Kina

Børsåret startet svært turbulent og i Kina ble handelen pauset tidligere enn planlagt for å hindre panikksalg.

Shanghai-børsen ble altså stengt tidligere mandag morgen etter at kursene falt med omlag 7%. Hvordan vil dette påvirke de europeiske indeksene?

Automatisk stenging

På Shanghai-børsen falt kursene så mye at man for aller første gang fikk en automatisk tidlig stenging av børsen mandag morgen. Det enorme kursfallet på den aller største kinesiske børsen første til at det systemet som er ment å dempe uforutsigbarhet i markedet førte til en 15 minutter automatisk stenging av handelen. Dette klarte på ingen måte å dempe det ville kursfallet, og man valgte derfor å stenge handelen helt.

Forrige gang man fikk et så stort børsfall la man begrensninger på aksjonærene slik at man skulle unngå en lignende situasjon igjen, og det er altså derfor man valgte å gå til dette skrittet. Analytiker Zhang Gang sier følgende til nyhetsbyrået AFP:

– Vi er bekymret for at når disse begrensningene oppheves, vil alle forsøke å selge aksjer igjen. Markedet vil fortsette å være presset i flere dager fremover.

Spørsmålet mange tradere nå stiller seg er følgende: vil dette ha noen innvirkning på finansmarkedet og i hvilken retning vil utviklingen går de nærmeste dagene?

En ting er sikkert: vi har fått en meget interessant inngang på det nye børsåret, og vi krysser fingrene for at alle våre lesere gjør det godt med sine trader!

kent

View more posts from this author