Opera utvider oppkjøpsfristen

For en tid siden ble det kjent at det kinesiske selskapet Golden Brick Silk Road ønsket å kjøpe opp Opera Software, og nå opplyser Opera at de utvider tidsfristen aksjonærene har for å akseptere oppkjøpstilbudet.

Det var altså i en børsmelding i går det ble klart at Opera Software utvider fristen for å godta oppkjøpstilbudet fra det kinesiske selskapet, og årsaken til dette er at selskapet ikke har fått tilslag på et tilstrekkelig antall aksjer.

Har ikke fått nok mange tilslag

Golden Brick Silk Road har altså ikke fått tilstrekkelig med tilslag fra aksjonærene på sitt tilbud, og har kun godkjenning på 65,8% av aksjene i selskapet. For at kjøpet skal bli gyldig trenger de tilslag på 90% av aksjene og det er altså derfor at Opera Software utvider fristen for å akseptere oppkjøpstilbudet.

Tilbudet, som er på 71 kroner pr. aksje, gjelder derfor nå frem til 14. april. I utgangspunktet gikk fristen ut ved slutten av handledagen i går, og på dette tidspunktet ble aksjen handlet for 65 kroner. I løpet av dagen hadde da selskapets aksjekurs falt med snaut 1%.

Prisen på 71 kroner pr. aksje fra Golden Brick Silk Road betyr at selskapet verdsettes til solide 10,1 milliarder norske kroner, og det er 3 milliarder mer enn hva markedsverdien på Opera Software er i dag. Styret i selskapet har anbefalt at alle investorene i aksepterer budet.

Meglerhuset Carnegie kom for en uke siden på banen med en uavhengig vurdering hvor de uttalte at de anså tilbudet fra det kinesiske selskapet som rimelig.

Dagen i dag

Heller ikke i går ble det noen god dag på Wall Street og det blir spennende å se hvordan de europeiske børsene reagerer på dette i dag. Det vi kan se er at det asiatiske markedet styrker seg nå mot slutten av handledagen selv om det ble rødt i USA i går. I tillegg til dette så er oljeprisen på tur oppover nå i morgentimene og har siden i går kveld steget med 1,8%. På tirsdagen var oljeprisen for et fat Nordsjøolje nede på 37-tallet, og dette er det laveste siden starten av mars.

kent

View more posts from this author