Oljeprisen under 30 dollar igjen!

I slutten av forrige uke opplevde vi en markant stigning i oljeprisen og det er nok ingen tvil om at markedet fikk muligheten til å trekke pusten for en stakket stund. Gleden skulle imidlertid vise seg å være kortvarig, og nå er oljeprisen under 30 dollar fatet igjen.

Den fallende oljeprisen har ridd aksjemarkedene som en mare siden nyttår, og fortsatt ser det ut til at bunnen ennå ikke er nådd. Nå i morgentimene omsettes et fat Nordsjøolje for kun 29,45 dollar.

Rød natt

I går falt oljeprisen med hele 6,69% og dette var med på å sende børsene i rødt, og også i USA ble det en tung børsdag. De store indeksene på Wall Street havnet alle i rødt da børsene stengte i går kveld, og tallene så slik ut:

– Dow Jones falt 1,2%
– S&P 500 falt 1,56%
– Nasdaq falt 1,58%

I Asia startet uken godt, men også der har utviklingen på tidlignatta vært svak med røde tall. Det er uten tvil Kina som sliter mest, men tallenes tale for Asia er klar og tydelig:

– Nikkei 225-indeksen i Japan ned 2,2%
– Hang Seng-indeksen i Hongkong ned 1,8%
– Shanghai Composite ned 2,1%
– Shenzhen-indeksen ned 2,8%
– Kospi-indeksen i Sør-Korea ned 1,1%

– Uansett hvor du ser, Kina, olje og USA, er det ingen klare beviser for en bedring i de økonomiske fundamentalene.

Denne uttalelsen kommer fra Tatsushi Maeno som er sjef ved Pinebridge Investments, og sier klart og tydelig at den nærmeste fremtiden nok ikke ser så lys ut for verdensøkonomien.

I skrivende stund har Nikkei avsluttet handelen med en nedgang på 2,66%, mens det fortsatt pågår handel i andre markeder i Asia. Shanghai Composite er ned hele 3,15% for øyeblikket.

Spørsmålet nå er hvordan de europeiske indeksene vil reagere på nattens og morgenens nyheter fra Asia og USA. Dette kan gi en god shorting-mulighet for spekulanter i CFD markedet, men det gjelder å være raskt ute så man ikke går glipp av de største fallene som etter all sannsynlighet vil komme.

kent

View more posts from this author