Oljeprisen stoppet ved 50-grensen

Det er ingen tvil: de som har satt sine penger på en økning i oljeprisen den siste måneden har utvilsomt kommet godt ut av det, men da prisen for et fat Nordsjøolje forsøkte å bryte gjennom grensen på 50 dollar var det stopp – inntil videre i hvert fall.

Èn ting er i alle fall sikkert: urolighetene i oljemarkedet vil vedvare, men trolig har vi vært gjennom det verste.

Årsbeste i går

I går kveld var utvilsomt en positiv dag for de som har kjøpt oljekontrakter gjennom cfd handel og hvis man solgte på topp kom man nok godt ut av det. I går fikk vi nemlig årsbeste for oljeprisen og da var vi helt oppe på 48,81 for et fat med Nordsjøolje.

Dette er en markant økning fra bunnivået vi opplevde i vinter da prisene var så lave som midt på 27-tallet.

Men, ingen veier leder direkte inn i himmelen, og etter at årsbeste var satt, gikk det i en bratt nedoverbakke igjen – nærmere bestemt et fall på hele 3,2%. Grunnen til dette fallet er at medlemmene i den amerikanske sentralbanken, også kalt Fed, kom med sin uttalelse om rentenivået i USA i går. Dette viser i bunn og grunn hvor sammenfiltret de økonomiske markedene er og hvor utfordrende det kan være å drive med cfd handel.

Fed gikk nemlig ut og fortalte at de vurderte å øke rentene allerede om en måned, og dette førte til at investorene umiddelbart begynte å frykte en sterke dollar. Utslaget i dollaren fikk man da også tydelig mot de andre store valutaene i verden, og for de som hadde de riktige posisjonene der er det ingen tvil om at også dette var lønnsomt.

Den sterke dollaren førte derfor også til at oljeprisen falt markant i går, og også i dag har nedturen vedvart. Prisen for et fat Nordsjøolje er i skrivende stund på 47,88 dollar. Årsaken til at oljeprisen er så avhengig av dollarprisen er naturligvis fordi det er den valutaen som anvendes når olje skal omsettes på verdensbasis.

kent

View more posts from this author