Oljeprisen stoppet ved 50-grensen

Hvor tror du prisen beveger seg?

Det er ingen tvil: de som har satt sine penger på en økning i oljeprisen den siste måneden har utvilsomt kommet godt ut av det, men da prisen for et fat Nordsjøolje forsøkte å bryte gjennom grensen på 50 dollar var det stopp – inntil videre i hvert fall.

Èn ting er i alle fall sikkert: urolighetene i oljemarkedet vil vedvare, men trolig har vi vært gjennom det verste.

Årsbeste i går

I går kveld var utvilsomt en positiv dag for de som har kjøpt oljekontrakter gjennom cfd handel og hvis man solgte på topp kom man nok godt ut av det. I går fikk vi nemlig årsbeste for oljeprisen og da var vi helt oppe på 48,81 for et fat med Nordsjøolje.

Dette er en markant økning fra bunnivået vi opplevde i vinter da prisene var så lave som midt på 27-tallet.

Men, ingen veier leder direkte inn i himmelen, og etter at årsbeste var satt, gikk det i en bratt nedoverbakke igjen – nærmere bestemt et fall på hele 3,2%. Grunnen til dette fallet er at medlemmene i den amerikanske sentralbanken, også kalt Fed, kom med sin uttalelse om rentenivået i USA i går. Dette viser i bunn og grunn hvor sammenfiltret de økonomiske markedene er og hvor utfordrende det kan være å drive med cfd handel.

Fed gikk nemlig ut og fortalte at de vurderte å øke rentene allerede om en måned, og dette førte til at investorene umiddelbart begynte å frykte en sterke dollar. Utslaget i dollaren fikk man da også tydelig mot de andre store valutaene i verden, og for de som hadde de riktige posisjonene der er det ingen tvil om at også dette var lønnsomt.

Den sterke dollaren førte derfor også til at oljeprisen falt markant i går, og også i dag har nedturen vedvart. Prisen for et fat Nordsjøolje er i skrivende stund på 47,88 dollar. Årsaken til at oljeprisen er så avhengig av dollarprisen er naturligvis fordi det er den valutaen som anvendes når olje skal omsettes på verdensbasis.