Oljeprisen på ny over 40 dollar

Etter å ha vært nede i en liten bølgedal er oljeprisen nå igjen på stigende kurs, og har nå på ny krøpet over 40 dollar. Dette er i utgangspunktet godt nytt for oljedrevne Oslo Børs.

Oljeprisen er viktig for hovedindeksen på Oslo Børs, og grunnen til det er at det er en rekke store oljeselskaper som er avhengig av en god utvikling på oljeprisen.

Holder det?

Når det kommer til trading av olje så er naturligvis prissvingningen den aller største utfordringen, og når det gjelder oljeprisen så svinger den titt og ofte. Med høy giring i handelen så er det bare små endringer i prisen som skiller suksess fra fiasko, og som kan sørge for store tap eller store gevinster.

Å komme inn på de riktige tidspunktene er derfor den store utfordringen. De som har gått inn long på oljen for et par dager siden nyter i dag etter all sannsynlighet en god avkastning, mens de som har gått inn short nok river seg i håret over utviklingen.

Så spørsmålet i dag er derfor følgende: vil oljeprisen stige ytterligere fra det nåværende nivået på 40.37 dollar, eller vil det få et tilbakefall. Det siste vi hørte fra OPEC var at man ikke var fremmed for å skru igjen kranene en smule, og slike uttalelser er med på å sende prisene i været. Oljelagertallene fra USA er også viktige indikatorer på hva som vil skje med oljeprisen, og det å følge med på slike fundamentale indikatorer er derfor svært viktig når det kommer til trading av olje.

Det kan være lurt å finne en oversikt over når slike ting kommer ut, og dette vil hjelpe deg å holde oversikten slik at du kan være på vakt når tingene skjer. Live-oppdateringer er det aller beste, for da rekker du å posisjonere deg før kursene endrer seg – men du må altså være på vakt og slå til kjapt!

kent

View more posts from this author