Oljefallet fortsetter

Fallet i oljeprisene ser bare ut til å fortsette og så langt i dag har prisen på et fat Nordsjøolje blitt redusert med 2%.

De fallende oljeprisene skaper bekymring i norsk økonomi, og spørsmålet er hvor langt ned prisene vil synke. Tidligere har vi skrevet at Goldman Sachs forventer en betydelig reduksjon videre, og tallene fra i dag ser virkelig ikke lyse ut.

Oljeprisen har altså fått en dårlig start i romjulen og rundt kl. 13.15 har den altså falt med rundt 2% til 37,09 dollar fatet. Også den amerikanske lettoljen følger den samme utviklingen og har falt til rundt 37,25 dollar. Den amerikanske lettoljen har i løpet av juledagene faktisk blitt dyrere enn Nordsjøoljen, og dette er helt klart unormalt hvis man ser på det i et historisk perspektiv.

At oljeprisene etter all sannsynlighet vil fortsette å falle gir naturligvis tradere en god shorting-mulighet, men man må regne med at det vil være svingninger som kan føre til at det hele tiden vil være en risiko forbundet med dette.

Hvis du ønsker å lære mer om shorting kan vi anbefale denne artikkelen vi har skrevet tidligere.

Husk at handel med marginer er risikabelt og at dette vil være en tradingform som ikke vil passe for alle. Vær sikker på at du har tilstrekkelig med kunnskap før du begir deg ut på dette feltet. Å lese seg opp på temaet vil være nødvendig.

kent

View more posts from this author