Nytt kraftig børsfall i Asia

Aksjemarkedene i Asia opplevde en etterlengtet opptur på tirsdag, men den positive utviklingen ble kortvarig. Onsdagen kom et nytt kraftig fall på de asiatiske børsene.

Rundt kl. 0600 i morges kunne Nikkei-indeksen i Japan på Tokyo-børsen vise til et fall på solide 2,88%, mens Hang Seng-indeksen i Hong Kong stupte enda mer – ned hele 3,77%!

Børsen i Hong Kong er med disse tallene tilbake på et nivå som ikke har vært så lavt på tre og et halvt år, men børsen i Tokyo nå kan vise til et fall på 20% siden toppnoteringen.

Composite-indeksen i Shanghai, Kina, har kan også vise til en nedgang, men denne er moderat og ‘bare’ på 1,37%.

Ser man på de øvrige aksjemarkedene i Asia ser man også her en bred nedgang og for eksempel har S&PAsia stupt med hele 3,69%.

Børsoppturen man kunne se på tirsdagen viste allerede svakhetstegn på kvelden samme dag da de største og viktigste indeksene på Wall Street endte opp omtrent uendret. Tidlig i morges kan futurehandelen som er knyttet til S&P500 og Nasdaq-indeksene vise til en nedgang på henholdsvis 1,62% og 1,51%.

Årsaken til at børsene igjen viser negativ utvikling tilskrives i stor grad en ny uro over Kinas økonomiske utvikling samt de lave oljeprisene.

I tidsrommet rundt 0600 i morges ble et fat Nordsjøolje handlet til en pris på kun 28,15 dollar, og dette er bare marginalt over bunnoteringen vi opplevde på mandagen da prisen var under 28 dollar pr. fat. Tirsdagen kunne man oppleve at Nordsjøoljen ble handlet for over 30 dollar fatet, men denne utviklingen ble altså kortvarig.

Ting å følge med på i dag:
I dag presenteres arbeidsledighetstallene i Storbritannia, og her er det forventet en økning i arbeidsledigheten. Slike hendelser har stor innvirkning på økonomien og kanskje spesielt på valutasektoren. Hvilken vei utviklingen vil ta er naturligvis vanskelig å si, men for eksempel kan man tenke seg at dårlige tall fra UK vil kunne sørge for at dollaren styrker seg overfor pundet.

kent

View more posts from this author