Norwegian tjener rått på oljefall

Bjørn Kjos og Norwegian ligger an til å få en kjempeprofitt som følge av prisfallet på olje – i hvert fall på kort sikt.

Norwegian ligger an til å få en profitt på 1,4 milliarder kroner som en følge av oljeprisfallet, melder Hegnar.no.

Inntjening vil øke med 1,4 milliarder kroner

Norwegian har i likhet med de fleste andre selskaper falt markant på børsen, og da i takt med fallet i oljeprisene. Hvis man legger dagens oljepris til grunn for resten av året ligger Norwegian an til en økt inntjening på svimlende 1,4 milliarder kroner. Etter skatt vil dette utgjøre 1 milliard kroner og en økt inntjening på 29 kroner pr. aksje i året.

Kenneth Sivertsen, som er flyanalytiker i SEB, forteller at de opererer med et prisanslag på olje på 60 dollar fatet.

– Vi brukte dette poenget da aksjemarkedet falt over en lav sko og trakk med seg Norwegian. Når oljeprisen faller mens dollarkursen står i ro gir det imidlertid store positive utslag for Norwegian. Det gir en superprofitt på kort sikt, men ikke på lang sikt som følge av at prisene justeres. På kort sikt er effekten derimot enorm.

Han kommer også med en kjøpsanbefaling på Norwegian med et kursmål på 390 kroner.

I dag rundt lunsj omsettes Norwegian-aksjen for 355 kroner, noe som er en nedgang på 0,5%. Aksjen har imidlertid hatt en økning den siste måneden på 2,6%, mens den siden nyttår har lagt på seg med 28,53%.

kent

View more posts from this author