Non farm payroll offentliggjøres i dag

Den første fredag hver måned er det stor spenning i finansmarkedene ettersom arbeidsledighetstallene i USA legges frem.

Det er naturligvis NFP, eller non farm payroll, det er snakk om, og disse tallene bruker å skape stor volatilitet i markedene. Mange tradere har derfor allerede posisjonert seg, og det blir spennende å se hva som blir lagt fram.

Forventer 190.000 nye jobber

Alles øyne er rettet mot de amerikanske jobbtallene for januar, og det er forventet at det har kommet omkring 190.000 nye jobber. Dette vil i så fall være den svakeste økningen på fire måneder. Når man her sier ‘nye jobber’ så er nye arbeidsplasser i landbruket og offentlige arbeidsplasser ikke tatt med.

I løpet av de siste dagene har dollaren fått juling på grunn av blant annet lave oljepriser, og det er knyttet stor spenning til om NFP-tallene kan gi valutaen et aldri så lite løft igjen.

Uansett hva situasjonen blir så er det nærmest garantert at det vil bli uroligheter på markedet, og da gjelder det at du som trader har posisjonert deg på best mulig vis.

Finansåret 2016 har som du sikkert vet startet veldig urolig og spesielt har den kinesiske økonomien fått hard medfart. De lave oljeprisene har også ført til at børsen her i Norge har gått på noen leie smeller.

Uansett hva man forventer seg så er det liten tvil om at året 2016 kommer til å bli utfordrende for de som legger sjelen sin i trading!

kent

View more posts from this author