Laveste oljepris på 11 år!

Like før kl. 17.00 falt oljeprisen til 34,28 dollar fat, og det representerer et fall på nesten 6% siden i morgen. Det er den laveste oljeprisen på hele 11 år!

Avtale om kutt synes langt unna

Oljenedturen ser ennå ikke ut til å avta og blir interessant å se hvordan utviklingen vil bli den nærmeste tiden. Prisen holder seg altså på et meget lavt nivå, og noen avtale om kutt i produksjonen i OPEC-landene ser vi heller ikke ut til å få den nærmeste tiden. Faktisk har henrettelsen av den ledende sjiamuslimen i Saudi-Arabia i forrige uke forsuret miljøet i Midtøsten kraftig, og det har oppstått en isfront mellom Saudi-Arabia og Iran. Dette sørger trolig for at en avtale om kutt ligger langt unna å skje i den nærmeste fremtiden.

Råoljelagre i USA falt, men…

I dag ble tallene om oljelagrene i USA presenter og faktisk falt lagrene med råolje med 5,1 millioner fat i forrige uke, og isolert sett skal dette være positivt for oljeprisen ettersom det var ventet et økning på 500.000 fat.

Imidlertid steg lagrene med bensin med solide 10,6 millioner fat forrige uke, og den ventede økningen var på kun 2 millioner fat. Når det gjelder destillater så var det her en stigning på 6,3 millioner fat, mot ventede 1 million fat.

Etter at tallene ble presentert falt prisen umiddelbart. Oljeanalytiker Thorbjørn Kjus var raskt ute på banen og mente at tallene i sin helhet var ‘bearish’, altså at oljeprisene ser ut til å falle videre. Det eneste lyspunktet som han kunne se var det nevnte fallet i råoljelagrene.

Har du lyst til å trade olje? Prøv trading hos Plus500! Husk at CFD er et giret produkt og kan resultere i at du taper din kapital.

kent

View more posts from this author