Iran inn på oljemarkedet

Vi har skrevet om det til det kjedsommelige: oljeprisene er i fritt fall, og på lørdag kom det nye nedslående nyheter om at bunnen langt i fra er nådd – Iran skal nemlig inn på oljemarkedet.

Iran har oppfylt sin del av atomavtalen og derfor er sanksjonene mot landet opphevet. Det betyr at landet nå har muligheten til å levere olje til verdensmarkedet og det innebærer ytterligere prispress.

Vil falle ytterligere med Irans inntreden

Iran vil altså nå inn på oljemarkedet og er klar for å tjene penger på det sorte gullet. Landet har nå altså gjort sin del av kravene i atomavtalene som ble rettet mot landet, og det betyr at handelssanksjonene mot Iran er opphevet. Det er derfor klart for at Iran nå kan selge olje på markedet, og det betyr at tilbudssiden blir enda mer velfylt enn hva den allerede er – og da vil prisene bli presset enda lenger ned.

Landet har imidlertid uttalt at de ikke har noen ønsker om å destabilisere markedet gjennom å pøse inn olje, men om dette faktisk vil skje er det naturligvis ingen som vet. Sentrale personer i myndighetene har uttalt at de lover befolkningen et godt økonomisk år, og dette innebærer etter all sannsynlighet at landet har til hensikt å ikke sitte på gjerdet i hvert fall.

Tradingmulighet: shorting av olje

Ekspertisen forventer en oljepris langt ned på 20-tallet og i skrivende stund omsettes et fat Nordsjøolje for 28,11 dollar, mens prisen i natt var helt nede på 27-tallet, og da så lavt som 27,67 dollar pr. fat.

Prisene gir tradere muligheten til å shorte olje med sjansen for god fortjeneste. Prisene svinger en del så har må man holde tungen rett i munnen når det gjelder inngangstidspunkt og exit-tidspunkt.

At det er gode muligheter hersker det imidlertid ingen tvil om så her gjelder det derfor å være årvåken all den tid oljeprisen er forventet å synke ytterligere.

kent

View more posts from this author