Ingen produksjonsfrys – oljeprisen stuper

Ikke overraskende stupte oljeprisen etter fiaskomøtet i Doha i går, og mange er utvilsomt skuffet over at de oljeproduserende landene ikke kom til enighet om en produksjonsfrys.

Mange cfd-tradere river seg utvilsomt i håret etter gårdagens nyheter, men hvis man inngikk shortposisjoner i går er liten tvil om at man har gjort det godt.

Stupte 6 prosent

Prisen på olje falt med over seks prosent da markedene åpnet i Asia, og et fat Nordsjøolje falt med over tre dollar og ble handlet for 40,1 dollar på det aller laveste. Prisene har imidlertid økt litt i løpet av morgentimene og i skrivende stund omsettes oljen for 41,40 pr fat.

I Asia har aksjemarkedene hatt en negativ utvikling som et resultat av møtet i Doha, alle de store indeksene i verdensdelen viser en tilbakegang.

* Shanghais hovedindeks er ned 1,31 prosent.
* Hang Seng-indeksen er ned 1,29 prosent.
* Singapore viser en oppgang på 0,72 prosent.
* S&P Asia 50 er ned 1,04 prosent.
* Nikkei-indeksen i Tokyo er ned 2,78 prosent.

I tillegg til dette har et jordskjelv i Japan medvirket til en negativ utvikling av Nikkei-indeksen.

Ti timer med forhandlinger

Forhandlingene i Doha, som varte i ti timer, endte altså med at man ikke kom til enighet om å fryse produksjonen av olje på et lavere nivå. Dette sendte oljeprisen i bratt utforbakke og er naturligvis også ventet prege oljetunge Oslo Børs. Etter all sannsynlighet vil det være et godt tips å innta en shortposisjon på hovedindeksen i dag, og dette vil kunne bli en meget klok investering.

Oljeanalytiker Bjarne Schieldrop i SEB forteller at et fall på totalt rundt 10 prosent i løpet av dagen og de kommende dagene er sannsynlig ettersom man har hatt en vekst i prisen på mellom 10 og 15 prosent de siste ukene. En reversering av dette er derfor en naturlig antakelse å komme med.

I januar ble man enige om en produksjonsfrys på det nivået man lå på i januar 2016, og utgangspunktet for møtet i Doha var at dette produksjonsnivået skulle holdes frem til oktober 2016 når landene skal møtes i Russland. Iran var negative til møtet og nektet å stille med sine folk der, og var heller ikke interessert i å fryse produksjonen.

Sanksjonene mot landet har nettopp blitt hevet og man sitter inne med store oljereserver som man er interesserte i å få ut.

kent

View more posts from this author