Ikke la grådigheten felle deg

CFD handel er spennende – det er det ingen tvil om. Den enorme risikoen man løper med investeringene man gjør kan imidlertid være både en velsignelse og en forbannelse, men en av de største risikoene er ofte investoren selv.

Det er en djerv påstand, men vi skal gi deg kanskje det aller beste tipset du kan få når det kommer til cfd handel: ikke vær grådig!

Bare litt til…

Som vi alle vet: CFD handel gjøres med giring, og betyr som kjent at risikoen er stor. Man sier at giringen sørger for akselerert tap eller gevinst. Man får full eksponering mot markedet for kun en liten sum penger, og for et beløp på 1000 kroner kan man gjøre en investering tilsvarende flere 100.000 kroner.

En liten endring i kursen på det instrumentet man har investert i betyr derfor at man får store prosentvise endringer i investeringen man har gjort. Å få en avkastning på 20-30% i løpet av kort tid er slett ikke uvanlig – men det samme gjelder med tap!

Uttrykket ‘mye vil ha mer’ passer meget godt på den ferske cfd investor, og man vil garantert brenne seg mange ganger før man lærer – men det er en del av prosessen. Når man har en investering som går i pluss, la oss si med 15-16%, er det overraskende mange som venter litt med å realisere den i håp om å få enda litt mer. Det som ofte skjer da er at det hele snur, og når man står opp etter middagshvilen eller etter en god natts søvn opplever mange at overskuddet på handelen er blåst bort og at man sitter igjen med røde tall.

Håpet om å tyne ut litt mer av investeringen har slått kraftig tilbake og man må starte på nytt – og i verste fall tape penger. For faktum er: en liten uttalelse fra en sentralbank eller en aller annen nyhet fra et selskap kan føre til at verdien på investeringen din stuper!

Lag deg en strategi

Men som sagt: dette er en helt naturlig handling hos den ferske traderen og dette er det viktig å erfare. Erfaringen kan dog bli dyrekjøpt, men av og til er det kanskje akkurat dét som må til. Når man har gått på denne smellen et par ganger er det imidlertid mulig å lære seg en strategi for hvordan man skal unngå slike hendelser i fremtiden.

Det man kan gjøre er kort og godt å bestemme seg for at man avslutter en handel hver eneste gang man oppnår et overskudd som når en viss prosent. Dette kan være 5%, 10% eller 15% – ja, hva som helst, men jo høyere prosent man setter jo mer risiko løper man. Husk at avkastninger som er over 10% i utgangspunktet er ekstremt høyt og man skal virkelig ha teft og kunnskap for å klare dette over tid.

Tenk kvalitet og avkastning over lang tid i stedet for å skaffe så stor avkastning som mulig hver eneste gang. 20 handler i løpet av en måned med en avkastning på 5% gjør underverker for din portfolio over lengre tid. Klarer du dette gjennom et helt år er det ingen tvil om at du vil få knallgrønne og fine tall når du gjør opp regnskapet ditt.

Ikke la grådigheten ta overhånd – det kan nemlig koste deg dyrt!

kent

View more posts from this author