Hvordan lykkes med CFD handel?

Dette er et spørsmål som mange undrer seg over, og det kommer vel neppe som noen overraskelse at det ikke finnes noe fasitsvar på dette?

Slik er det imidlertid, men ett svar kan vi imidlertid gi: kunnskap er nøkkelen, og man vil ikke komme seg noen veier hvis man bare gambler på markedsutviklingen.

CFD er enkelt å forstå, men vanskelig å beherske

CFD handel er som det står i overskriften enkelt å forstå, men en kunst å beherske slik at man lykkes. Det har nok mange amatører smertefullt fått erfare. Men det finnes en trøst: er man interessert i virkelig å lykkes og synes økonomi er spennende, så finnes det utrolig mange gode muligheter til å få avkastning på investeringene man gjør.

Det kreves dog iherdighet, lærevillighet og utholdenhet for å komme dit, og vi skal gi deg noen tips om hvordan du skal gå frem.

CFD handel er som nevnt forholdsvis enkelt å forstå: du skal forsøke å forutse hvilken retning markedet beveger seg, for så å plassere dine penger deretter. Det er flere markeder man kan investere i og deriblant finner vi valuta, indekser, opsjoner, råvarer og mer til. Du finner en oversikt i menyen helt øverst.

Enkelt å forstå, ja, men hvordan skal man forutse endringer? Det er nettopp dette som gjør det vanskelig å beherske, og det er her kunnskapen kommer inn.

Interesse er nødvendig

Èn ting er sikkert når det kommer til finans: ingenting skjer tilfeldig, og det er en grunn til at det sitter analytikere over hele verden og holder nøye oversikt over hva som skjer i de forskjellige markedene. Noen er valutaeksperter mens andre er spesialister på å forutse hvordan en indeks på en børs vil bevege seg. Dette er som sagt folk med høy utdannelse og ekspertise, og som amatør er dette noe man sannsynligvis aldri vil kunne oppnå.

Men allikevel: dette hindrer deg ikke i å oppsøke de rådene de gir, og det er mange av dem på nett! De såkalte ekspertene kommer sjelden med klare råd, men hvis man er villige til å prøve å sette seg inn i analysene deres så gir det de sier faktisk en god indikasjon på hva som kan skje i nærmeste fremtid.

Hvis du er interessert i indekser kan såkalte candlesticks være nyttig å lære seg. Få med deg hva begreper som støtte, bullish og bearish betyr, og heng litt med. Litt etter litt vil du kunne lese mer og mer nyttig ut av de mange daglige rapportene som kommer og vite nøyaktig når du skal kaste deg inn i en handel og når du skal ut av den.

Prøv med småpenger først

CFD handel er som kjent risikabelt ettersom man handler på margin/giring, og dette fører til at tapene og gevinstene kan bli forholdsvis store over kort tid, og i hvert fall hvis man handler med store penger. Vi anbefaler derfor at du setter inn et lite beløp i starten og bruker noen måneder på å bli kjent med hvordan handelsplattformen du har valgt fungerer, og at du faktisk lærer deg risikoen denne formen for handel innebærer.

Avkastningen du får når du gjør gode valg vil ikke bli så stor, men det samme gjelder for eventuelle tap. Når du på jevnlig basis gjør gode og korrekte valg kan du begynne å tenke på å investere litt større beløp – men pass på å ikke ta deg vann over hodet og heller utvikle handlestrategien din sakte og rolig. Klarer du for eksempel å doble et innskudd på 50 dollar? Klarer du det har du faktisk gjort en bragd, og kan være fornøyd med deg selv.

På denne måten skaffer du deg kunnskap, erfaring og kanskje noen kroner ekstra på kontoen som du kan nyte godt av.

Lykke til!

kent

View more posts from this author