Hva kan fredagen by på?

Det har uten tvil vært en veldig spennende uke i finansverdenen og spesielt i valutamarkedet har det vært mye action – og mer er etter all sannsynlighet i vente!

Rentene ble som ventet ikke senket i USA denne gangen heller, men nå tyder ting på at vi etter all sannsynlighet ikke får de fire rentekuttene som Fed hadde spådd i desember. Dette første til at den amerikanske dollaren gikk på en skikkelig smell mot andre store valutaer på onsdag og torsdag, og dette var det nok en del driftige spekulanter som benyttet seg av!

Dollaren har imidlertid hentet seg inn noe i skrivende stund, men i ettermiddag er det forventet enda mer spenning ettersom nabolandet Canada også skal slippe viktige tall ut på markedet.

Konsumprisindeksen i Canada slippes

Det er utrolig mange faktorer som påvirker valutakryssene i verden og som sagt er sentralbankenes rentemøter meget viktige som sådan. I tillegg er konsumprisindeksen tall som forteller noe om hvordan en økonomi går og som dermed også påvirker valutaen. I dag skal Canada slippe disse tallene for februar, og da er det duket for enda flere bevegelser på markedet – og spesielt i de kryssene hvor den canadiske dollaren inngår.

I fjor var veksten på 2%, mens den i februar i år er ventet å være på 1,5%. Det er først og fremst når det blir avvik i den ene eller den andre retningen på det tallet som er forventet at man virkelig kan få se de store utslagene, så her gjelder det å være på vakt som trader.

Tallene legges frem kl. 1330 i dag norsk tid, så da er det bare å benke seg foran skjermen og være klar med de ønskede valutakryssene. Det gjelder å handle raskt slik at du ikke går glipp av de største bevegelsene, men vi råder deg til å være forsiktig med å innta noen posisjon i forkant av presentasjonen av tallene – dette er veldig risikabelt og kan være potensielt skadelig for egenkapitalen din.

kent

View more posts from this author