God børsstemning i Europa i dag

Etter en snau times handel er det tydelig at det er god stemning på børsene i Europa, og det inkluderer også Oslo Børs.

Bred oppgang kan ses over hele linjen og i Oslo er hovedindeksen opp 2,7% i skrivende stund (kl. 10.15.)

Det er de store selskapene som drar opp stemningen og først og fremst gjelder dette DNB, Statoil og Telenor som stiger med henholdsvis 3%, 1,66% og 2,35%.

I likhet med andre europeiske banker har også DNB fått hard medfart forrige uke, men i dag ser det ut til at hele denne sektoren nå er på en opptur igjen. Dagens opptur kommer som er resultat av et skikkelig løft i oljeprisen før stengetid på fredagen, og akkurat nå selges et fat Nordsjøolje for 33 dollar – noe som er opp omtrent 1,5 dollar sammenlignet med fredag ettermiddag.

I DNBs morgenrapport står følgende å lese:

– I tillegg til vedvarende meldinger og spekulasjoner om mulige møter mellom flere produsentland, bidro ytterligere fall i den nordamerikanske riggaktiviteten til å løfte prisene på fredag. Antall aktive rigger i Nord-Amerika ble meldt å være ned rundt seks prosent forrige uke.

I løpet av natten har man opplevd en solid opptur på de asiatiske børsene, men spesielt bra gikk det for Nikkei-indeksen i Japan som hadde en oppgang på råsterke 7,16%!

Analysesjef i Netfonds, Roger Bertsen sier at årsaken til den store oppturen sannsynligvis kommer av at de kinesiske børsene igjen er åpnet for handel etter å ha vært stengt hele forrige uke:

– Dette skjer etter at de kinesiske børsene har åpnet for handel etter å ha vært stengt hele forrige uke på grunn av nyttårsfeiring.

Nikkei-indeksen føk til værs til tross for at Japans brutto nasjonalprodukt var 1,4% svakere enn hva tilfellet var for det siste kvartalet i 2015. Også i Kina har det kommet eksporttall og disse viser at det har vært en nedgang på 11,2% på årsbasis i januar måned.

kent

View more posts from this author