Forventer godt børsår i 2016!

plus500topp

På fredagen kom som vi nevnte en av månedens aller viktigste finanstall og det var altså NFP (Non Farm Payroll) som ble offentliggjort. Dette er kort fortalt sysselsettingstallene i USA og resultatet var meget bra.

Tallene var solide og viste en sysselsetting som var mye høyere enn først antatt, og dette betyr at sannsynligheten for en renteøkning i USA i desember nå er mye større.

Analysesjef spår fremgang

Analysesjef Roger Berntsen i Netfonds publiserer hver morgen sine antakelser om hvordan børsen i Oslo vil åpne og han treffer som regel meget godt på sine spådommer. Han fortalte i morges at Oslo Børs ville åpne opp 0.35% i dag og i skrivende stund ligger den på +0.26 etter å ha åpnet litt høyere.

Han forklarer at de knallsterke jobbtallene som kom fra USA på fredagen har påvirket rentemarkedet i stor grad, og at markedet nå har priset inn en stor sannsynlighet for at FED vil komme til å heve renten på rentemøtet i USA i desember. Han sier også at en mulig renteheving er positivt for aksjemarkedene ettersom det signaliserer en økende vekst i den viktigste økonomien i verden.

Kort fortalt: hvis det går bra i USA vil dette dra med seg resten av verden også. Netfonds-analytikeren konkluderer derfor med at han bestemt mener at 2016 vil komme til å bli et bra år for aksjemarkedet.

kent

View more posts from this author