Forventer godt børsår i 2016!

Gode tall fra USA øker optimismen.

plus500topp

På fredagen kom som vi nevnte en av månedens aller viktigste finanstall og det var altså NFP (Non Farm Payroll) som ble offentliggjort. Dette er kort fortalt sysselsettingstallene i USA og resultatet var meget bra.

Tallene var solide og viste en sysselsetting som var mye høyere enn først antatt, og dette betyr at sannsynligheten for en renteøkning i USA i desember nå er mye større.

Analysesjef spår fremgang

Analysesjef Roger Berntsen i Netfonds publiserer hver morgen sine antakelser om hvordan børsen i Oslo vil åpne og han treffer som regel meget godt på sine spådommer. Han fortalte i morges at Oslo Børs ville åpne opp 0.35% i dag og i skrivende stund ligger den på +0.26 etter å ha åpnet litt høyere.

Han forklarer at de knallsterke jobbtallene som kom fra USA på fredagen har påvirket rentemarkedet i stor grad, og at markedet nå har priset inn en stor sannsynlighet for at FED vil komme til å heve renten på rentemøtet i USA i desember. Han sier også at en mulig renteheving er positivt for aksjemarkedene ettersom det signaliserer en økende vekst i den viktigste økonomien i verden.

Kort fortalt: hvis det går bra i USA vil dette dra med seg resten av verden også. Netfonds-analytikeren konkluderer derfor med at han bestemt mener at 2016 vil komme til å bli et bra år for aksjemarkedet.