Fallende kurser gir investeringsmuligheter

Det er en kjent sak at stupende aksjekurser så definitivt gir investorer muligheten til å gjøre gode investeringer, men Joseph Tanious i Bessemer Trust advarer avkastningskåte investorer mot blind handel.

Muligheter er det i markedet og flere muligheter vil komme, men strategen anbefaler folk å være forsiktige.

Må bli mer stabilitet i markedet

Mange investorer er nok uten tvil fristet til å entre markedet på jakt etter gode muligheter og enda bedre gevinster, men den kjente strategen i Bessemer heller ørlite isvann i blodet på de som er klar til å hoppe ut i det.

Til CNBC sier han følgende:

– Jeg tror dette er en tid for å være svært forsiktig. Det er på tide å være forsiktig. Jeg tror ikke alt er tapt. Jeg tror det kommer til å være noen muligheter. Samtidig, til det blir litt mer stabilitet i markedene, er jeg ikke så sikker på at du ønsker å ri dette.

Kravene han stiller for å få se et mer stabilt marked er en stabilisering av oljeprisen samt et klarhet i de økonomiske forholdene i verdens nest største økonomi: Kina.

Dn store volatiliteten i prisen på råljen, frykten for en nedgang i Kina samt et uklart rentebilde og geopolitiske spenninger har skapt kraftige motbakker både i slutten av 2015 og i starten av 2016.

Tanious sier også at man ikke skal forstå volatiliteten i hjel, og han slår samtidig fast at markedene rett og slett kan være irrasjonelle. Han understreker at de siste par ukene har vært preget av høy grad av irrasjonalitet og at det fundamentale som ligger i bunn absolutt ikke er så ille som situasjonen kanskje maler et bilde av.

Muligheter innen CFD

Uansett hvilken vei markedet beveger seg har du muligheten til å profitere på endringene ettersom du både kan legge inn shortposisjoner i nedgangstider og longposisjoner når markedet stiger. Det er dette som gjør cfd handel så utrolig interessant og samtidig så populært blant så mange.

Husk imidlertid på at du må være varsom med dine investeringer hvis du velger å kjøre med giring.

kent

View more posts from this author