ETF

ETF, som er en forkortelse for Exchange Traded Funds, er kort og godt en samlebetegnelse som omhandler fond som omsettes på børsen.

Hva betyr så dette? Jo, det er rett og slett en type fond som man kan handle på børsen – akkurat som en vanlig aksjehandel – og dette har man naturligvis også muligheten til å gjøre gjennom cfd handel.

Flere fordeler

Det er flere fordeler med slike fond, og blant annet må man trekke frem spredningen av risikoen, adgangen til fjerne markeder samt at de er lette å omsette som de viktigste. Slike fond er er gjerne indeksfond, og det innebærer at de følger en aksjeindeks eller at fondet reflekterer utviklingen i prisen på en råvare, som for eksempel olje.

Her er det ingen forvaltere som man må betale gebyrer og avgifter til, og ETFer styres av såkalte market makers – kursen vil derfor være korrekt i forhold til prisene på markedet.

Viktige holdepunkter

Når du skal handle ETF, er det viktig at du ser etter noen viktige holdepunkter. For det første skal et ETF fond være enkelt å forstå, slik at du uten vanskeligheter har kontroll på hva det er du faktisk skal kjøpe. I tillegg må avkastningen i fondet være korrekt i forhold til utviklingen i det underliggende aktivaet.

Et ETF skal også være enkelt å kjøpe og i tillegg være billig – og det betyr samtidig at det også skal være enkelt å selge – noe som innebærer at likviditeten er god. Gjennom plattformene som du finner her på siden er handel med ETFer utrolig enkelt å gjennomføre.

Det er heller ingen ulempe at et slikt fond kommer fra en tilbyder som er kjent og som kan tilby god soliditet. Det finnes naturligvis en hel haug med slike fond ute på markedet, så her er det bare å slå seg løs og velge det eller de som passer deg aller best.

ETFer og kortsiktige investeringer – bruk CFD!

Hvis du forventer at markedet skal opp eller ned, eller at en bestemt sektor skal bevege seg i en eller annen retning i den nærmeste fremtid, har du muligheten til å kjøpe ETF med giring – altså ved å inngå en cfd avtale. Du kan i slike tilfeller få avkastning på både oppturer og nedturer i markedet, og ved hjelp av giringen vil du kunne akselerere fortjenesten din. Du kan for eksempel kjøpe posisjoner for 100.000 kroner for bare en brøkdel av denne prisen – men fortsatt få en avkastning som om du faktisk hadde investert 100.000 kroner.

Det skal sies at risikoen ved slik trading er risikofylt og akselerert gevinst kan like fort bli akselerert tap – det betyr kort og godt at du kan tape mer enn hva du har skutt inn av penger i handelen.

I tillegg anbefales det også at giret handel ikke er spesielt egnet til langsiktig sparing – men som kortsiktig spekulasjon hvor man har helt tydelige tegn til bevegelser i markedet kan det være utrolig gunstig. Når vi snakker om kortsiktig spekulasjon tenker man alt fra dager til maks noen måneder.

Prøv ETF handel i dag!