CFD-handel: tips og triks

Det er utvilsomt svært mange som tror de kan de aller beste triksene og rådene når det kommer til CFD-handel, men de aller fleste nybegynnere gjør så mange feil at det kun er noen få som vil klare å skaffe seg inntekter av det.

I denne artikkelen finner du en rekke regler/råd som du gjør lurt i å følge, for ignorerer man disse kan til og med karrieren til en profesjonell trader være en saga blott.

La profitable handeler løpe og kutt tapene

Dette er kanskje den regelen som flest tradere tømmer kontoene sine ved ikke å følge. Å klamre seg fast til en dårlig handel i det håp om at det skal snu, og det å løse inn en profitabel handel for tidlig vil naturligvis resultere i en rekke små gevinster og et lite antall katastrofale tap.

Bruk logikk, ikke følelser

En trader som baserer sine handeler på den såkalte magefølelsen kan kanskje av og til oppleve en gylden avkastning, men i det lange løpet så vil disse sjelden få en stabil profitt. Dette er grunnen til at det å ha regler for trading og følge dem uansett er så viktig.

cfd-tips-og-råd

Begrens eksponeringen i enkelthandler

En trader som går inn med 50% og 100% av sin kapital er per definisjon ikke lenger en trader – han eller hun er en gambler. Ved aldri å risikere mer enn 2% av tilgjengelig kapital på en enkeltstående handel kan man forsikre seg om at ingen ulykksalig handel kan utslette hele kontoen.

Kombiner fundamentale analyser og tekniske analyser

En trader som bruker en kombinasjon av fundamentale analyser og tekniske analyser har bedre muligheter til å oppnå suksess enn en som kun bruker én av metodene. En god regel er å bruker fundamentale analyser når man skal trigge handelen og teknisk analyse når man faktisk foretar handelen.

Timing er alt

Selv om man kan ha foretatt riktige antakelser angående de langsiktige bevegelsene i markedet, så kan man gå på betydelige tap om man går inn i en avtale for tidlig. Å vente på en såkalt trigger og minst en bekreftelse vil sørge for at dette ikke skjer for ofte.

tips-cfd

Aldri legg ekstra penger i en handel som går med tap

Det er fort gjort å gjøre den fatale feilen å legge mer penger i en dårlig handel etter at man har gjort en feilvurdering hvor man tror at det vil snu. En enkel teknikk her er å bruke trendlinjer.

Diversifiser

Selv om en trader aldri risikerer mer enn 2% av kapitalen i en CFD-handel garanterer ikke dette en god og diversifisert portfolio. Et eksempel her vil være å handle i forskjellige oljeselskaper. Hvis et oljeselskap gjør det dårlig er det store sjanser for at de andre følger etter. Et godt råd er å handle innenfor flere forskjellige industrier, framfor å legge alle eggene i samme reir.

Legg dine svakheter til grunn

Psykologien er kanskje en av de største forskjellene mellom en suksessrik og en dårlig trader. En god trader har lært seg å ikke å bøye unna for svakheter som grådighet og frykt. Har man en plan og følger denne tett, samt har streng styring over midlene kommer man langt.

Bruk stop loss klokt

Å trade uten stop loss kan lede til en rask og komplett utslettelse av midlene. Å trade med stop loss som er satt for ‘tight’ kan lede til en gradvis men likefullt ødeleggende utslettelse. Bruk stop loss, men gi markedet rom til å puste og få gjennomgå sine normale opp- og nedturer før det bestemmer seg for en retning.