Børsrally i Asia

Det handles på verdens børser døgnet rundt, og når man vi står opp i Norge nærmer handelen seg slutten i Asia – og i natt har det vært børsrally der!

Utviklingen på de asiatiske børsene har vært god i natt, og dette er det flere årsaker til. Dette kan sørge for at vi får et løft på Oslo Børs i morgentimene, og dette kan for eksempel gi gode tradingmuligheter på indeksfronten.

Mer stabil utvikling

Årsaken til at de asiatiske børsene har hatt en så god utvikling er at vi i går fikk sterke nøkkeltall fra USA, samt at børsutviklingen globalt sett har vært forholdsvis stabil. I tillegg til dette har oljeprisen vært innom sine høyeste nivåer i år, og dette sørger for at det skapes en langt mer solid fundament for risikovilje i markedene.

Analytiker i AMP Capital Investors, Nader Naeimi, sier til Bloomberg at investorene etter all sannsynlighet har lagt den verste panikken bak seg. Han forklarer også at veldig mange har undervurdert viktigheten og verktøyene som sentralbankene rundt om i verden sitter på. Han understreker også at selv om veksten i USA er noe treg, så er den tross alt stødig.

Høyere oljepriser betyr bedre tider for Oslo Børs og selskapene i oljesektoren.

Slik ser det ut omtrent klokken 0600 i dag på de asiatiske børsene:

– I Japan er Nikkei-indeksen opp 4,3%.

– Hong Kong-indeksen Hang Seng er opp 2,59%.

– Singapore er opp 1,63%.

– Den sørkoreanske Kospi-indeksen er opp 1,61%.

– Kinesiske Shanghai-indeksen er opp 2,25%.

– Shenzhen er opp 2,12%.

I tillegg til alt dette gjorde den australske dollaren en kjempehopp mot sin amerikanske motpart etter at brutto nasjonalproduktet Down Under viste en sterkere vekst enn hva analytikerne hadde forutsett, og dermed kan det virke som om AUD/USD kanskje har snudd for alvor og nå begynner å bevege seg oppover igjen.

Viktige tall i dag

Blant de viktigste hendelsene for valutaspekulanter i dag er blant annet fremleggingen av brutto nasjonalprodukt-tallene fra Sveits i dag. Dette kan gi store bevegelser i den sveitsiske francen, så her gjelder det å posisjonere seg tidlig.

kent

View more posts from this author