Børsfest på fredag!

Når klokken bikker 0600 er det klart at man ligger an til en god dag på de asiatiske børsene, og med en oljepris som strekker seg opp mot 30 dollar fatet er kanskje ikke det så rart!

I går antydet sentralbanksjefen i den europeiske sentralbanken, Mario Draghi, i tillegg at banken ville vurdere tiltak som et resultat av en lavere vekstutsikt og lavere inflasjon. Som om ikke det er nok så spekulerer man også i om sentralbanken i Japan skal komme med ytterligere tiltak for å stimulere landets økonomi i et møte som skal avholdes 28. og 29. januar

Positiv på asiatiske indekser

Alt i alt fører dette til at asiatiske aksjer plutselig har blitt ørlite mer attraktive og dag tidlig ser utviklingen slik ut for de asiatiske indeksene:

* Nikkeiindeksen i Tokyo opp 4,2%.
* Hang seng-indeksen i Hongkong opp 1,41%.
* Singapore-børsen opp 1,26%.
* S&PAsia50-indeksen opp 2,5%.
* I Shanghai er composite-indeksen ned 0,2%.

Positiv prisutvikling på oljen

Oljeprisene har som sagt også hatt en god utvikling, og i går ettermiddagene kom det et skikkelig prishopp da de amerikanske oljelagertallene ble kjent – og de viste en økning som var større enn det man hadde forventet.

Prisen justerte seg litt utover kvelden, men har holdt seg tett under 30 dollar fatet. I skrivende stund er prisen på et fat Nordsjøolje på 29,97 dollar – og det er en økning på nesten 7% fra i går!

Også den amerikanske lettoljen har opplevd en prisstigning, og det blir derfor spennende å se hvilken vei børsene beveger seg i dag.

I pluss også på Wall Street

Det har vært berg og dalbane også på de amerikanske børsene og etter en forsiktig start på handelen i går ettermiddag ble det etter hvert riktig så uforutsigbart. Da handelsdagen var over kunne man imidlertid lese av positiv tall på Wall Street.

* Dow Jones opp 0,74%

* Nasdaq opp 0,1%

* S&P 500 opp 0,52%.

Det har altså vært en positiv handelsdag i USA i går og veldig positivt i Asia nå på morgenen, og da er spørsmålet: vil all positiviteten dras med inn i ukens siste handelsdag på de europeiske børsene? Det blir spennende å se, men kanskje aner vi en gryende optimisme som kan gi oss grønne tall i Europa i dag.

kent

View more posts from this author