ABN Amro skal på børs!

ABN-Amro-CFD

Den foreløpig statseide nederlandske banken ABN Amro skal på børs og dette er en av de største IPO’ene som kommer fra treskolandet i år!

En IPO er en såkalt Initial Public Offering, og betyr kort og godt at dette er det første salget av aksjer fra et selskap til offentligheten.

Skal fremskaffe 4,3 milliarder euro

ABN Amro er altså en statseid bank i Nederland som har base i Amsterdam. Den hollandske regjeringen er forventet å selge opp til 23% av selskapet med det målet for øyet å fremskaffe 4,3 milliarder euro!

Dette betyr at banken verdsettes til mellom 15 til 18,8 milliarder euro. Det er også forventet at omtrent 188 millioner aksjer skal legges ut for salg til en pris mellom 16-20 euro pr. aksje.

Denne IPOen er den største fra en bank siden finanskrisen i 2008. ABN Amros aksjer vil legges ut for salg den 20. november og symbolet vil bli «ABN.AS».

Hvis du ønsker å bli med på denne IPOen har du muligheten til det ved å inngå en differansekontrakt hos Plus500! Klikk på banneret i toppen og du er klar til å være med – husk at du også får 200 kroner å bruke (vilkår og betingelser gjelder)!

kent

View more posts from this author